View Single Post
Eski 18-12-2012, 14:10   #25
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Valla ben o ekmeği yapalı 1,5 yıl olmuş tam hatırlayamam ama "Makine, 2. kabarmayi bitirdiğinde bana pek istediğim gibi görünmedi, ben de makineyi kapatıp yaklaşık 1 saat daha hamuru makine içinde beklettim. Bu süre sonunda hamur gayet hoş görünüyordu." yazmışım. Demek ki mola verdirmişim. Hamurun kabarması gözüme yeterli gelmemiş ki bunu uygulamışım.

Sevgili denizakvaryumu, ben makine kullandığım zamanlar normal uygulamalrdan istediğim sonuçları alamadığım için makineyi açıp kapatarak kendime göre yöntemler denerdim. Örneğin hamur tam kabarmadıysa, yukarda yazdığım gibi makineyi kapatıp biraz daha makine ılıklığında beklettiğim gibi kimi zaman da hamuru mayalandırdıktan sonra tekneyi çıkarıp fırında pişirirdim. Kendi kontroluma aldığım zaman daha iyi sonuç alıyordum. Bu benim makinemin iyi çalışmamasından da kaynaklanabilir.

Buzdolabında beklettiğim, "yavaşlatılmış ekmek" tekniğini uyguladığım ekmek olsa gerek. Onu hem elde, hem makinede uygulamıştım. Gerçekten kabarma ve lezzet konusunda en iyi sonucu bu teknikle almıştım.


Düzenleyen nevsune : 18-12-2012 saat 15:04
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön