View Single Post
Eski 17-12-2012, 14:45   #5
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
İlçelerde kurulu tarım kredi koop.lerinde, çifçi kayıt sistemine kayıtlı koop üyesi çifçiye mazot
kdv siz ve kredili olarak veriliyor. Aynı zamanda tohumluk ve yemlik hububat da veriliyor. O yazıda bahs edilen mazot desteği bu olsa gerek. Çifçi kayıt sistemine dahil olan çifçi yem bitkisi ekerse zaten mazot , tohum gibi destekler ve dekar başına ektiği bitkiye göre değişen destekler alıyor. Ben sisteme yeni kayıt oldum. 2013 desteğinden faydalanacağım. Bu proje uygulayıcısı için oldukça karlı görünüyor. Ama katılımcı için teorik olarak karlı gibi gözüküyor. Ama sonu pek de açık net görünmüyor.

40-60 Dönüm araziden bahs ediliyor. Bu çok büyük bir arazi değil. ( ben şu anda 66 dönüm araziyi korunga yem bitkisi ekimi hazırlığındayım. Tarlayı sürdüm. Baharda ekim yapacağım.)
Ve projede 60 dönüm arazide yapacakları işleri anlatmışlar. Bu tür bir organizasyon için küçük bir arazi. Sabit tesisler için arazi büyük. Ama yem üretimi için ise küçük kalır.
Hayvancılık için en önemli iş yem bitkisini kendin üretmektir.

60 dönüm arazi bir kişi için yeterli olabilir . Ama çok ortaklı bir teşebbüs için küçük kalır.
Konu güzel . Ama proje acemice.
Bir yıl sonrası için benim kafamda da buna benzer bir proje var. Aile ve yakın dostlar arası bir proje olacak. Eleman bulma konusunda biraz sıkıntım var. Alt yapı çalışmaları neredeyse tamamlanmış durumda. Yani konu hakkında oldukça detaylı araştırmalarım var.
Bu bilgiler ışığında projeyi hazırlığı doğru yapılmamış eksikleri çok bir çalışma olarak görüyorum.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön