View Single Post
Eski 14-12-2012, 21:37   #56
ekosavasci
Yeni Üye
 
ekosavasci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2012
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 8
Merhaba Doğa Dostları,
Öncelikle hepinizi saygıyla selamlarım. Sizlere 3 yıldır uğraştığımız bir tasarıdan bahsetmek isterim. Mesleğim Alternatif Enerji Sistemleri üzerinde çalışmalar yapmaktır.Bir Alman firmasının Türkiye ve Bulgaristan temsilciliğini yürütmekteyim. İş konumuz bio-gaz. Konumla ilgili çalışırken harika insanlarla tanışma ve insanımızı daha iyi analiz etme fırsatını buldum.Sizlere bu tecrubelerim sonucu edindiğim kazanımları aktarmaya çalışacağım.
Sayfanın başlarında neden eko köy benzeri projelerinin ülkemizde yaygınlaşmadığı sorusu vardı. İlk önce bu soruyu cevaplamaya çalışacağım.
Değerli dostlarım insanımız karakteristik olarak yeni bir düşünceye model görmeden uyum sağlayamıyor. Yeni fikire uyum sağlamak için mutlaka iyi bir model ile karşı karşıya gelmek istiyor. Eko köy projeleri de maalesef aynı kaderi paylaşmış. 1937 yılında Atatürk'ün önerdiği İdeal Cumhuriyet Köyü planı ile başlayan bu süreç zamanla çeşitli yöneticiler tarafından denenmiş fakat yaygınlaşamamıştır. O zamanların mevcut teknolojileri bu projelerin önünü açamamıştır. Tartışma yaratmak istemiyorum fakat ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Köy Enstitüleri kapatılmıştır.
Arkadaşlar geriye bakarak ilerlenilmeyeceği gerçeğine dayanarak günümüze dönelim isterseniz.
Çanakkale ilimizi merkez alarak bir çalışma grubu oluşturduk. Şu anda 4500 Dönüm üzerinde Gediatri, 5500 dönüm üzerinde eko-köy ve 35.000 dönüm arazi üzerinde fiziksel ve ruhsal rehabilitasyonun sağlanacağı bir sağlık-köy projesini ortaya koyduk.
Projelerimizi mümkün olduğu kadar 3e prensibine dayandırmaya çabalıyoruz. Ekolojik, Ekonomik ve Etik kavramlardan uzaklaşmayı düşünmüyoruz. Projelerin sürdürülebilmesi için ekonomik yapıyı oluşturduk sayılır.
1.Etapta 5500 dönüm arazi üzerinde eko-köy projesi var. Denize sıfır konumda olan arazinin kıyı tarafında 500 dönüm üzerine 500 konut uygulanacaktır. İsteyen yıl boyu kalabilir tabi ama sezonluk kalacaklar konutlarını anlaşma yaptığımız kuzey avrupa ülkelerinden gelecek misafirlere konutlarını kiralayabileceklerdir. Geriye kalan 5000 dönümlük arazide sera tarımı, yem tarımı ve hayvancılık yapılacaktır. Bütün mülkiyet 500 kişiye ait A.Ş.in olacaktır. Katılımcılar ister çiftlik ve tarım alanlarında görev alabileceklerdir. Elde edilecek kazançlardan bir kısmı paylaşılacak geri kalan kısmı ise diğer projelerin hayata geçmesi için kullanılacaktır. Denetleme mekanizması herkeze açık olacaktır. Şu anda etik çerçeve hazırlıkları yapıyoruz. Bu konuda katkıda bulunmak isteyenler bana yazabilirler.
Sistemdeki görevim enerji konusunu halletmek. Yaptığım fizibilitede sadece enerjiden yıllık 5milyon TL kazanç görünüyor. Bu konuda görev almak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Kapalı olduğumuz konular da var tabi. İnsanca yaşamanın etiğini kavramamış hiç bir kişiyle ilişki kurmayacağız. Saygın, ilerici, çalışkan bir toplum yaratmak için model olabilecek yapıda insanlar ise baş tacımız olacaktır. İnanın yazacak şey çok fakat siz bana soru sorarsanız daha iyi anlatacağıma inanıyorum. Bu konuda sorularınızı bekliyorum. Bu arada enerji konusunda çok şaşıracağınızı tahmin ettiğim çözümü sohbetimizin en sonuna sakladım. Bunu en son da açıklayacağım

ekosavasci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön