Konu: Lale
View Single Post
Eski 20-05-2007, 19:31   #70
Halit Togay
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike Mesajı Göster
Herkese merhaba,

Agaclar.net de forum sayfalarına yazmaya bugün başladım ve bir "soğanlı bitkiler" konusu olduğunu görünce çok sevindim. Ben soğanlı bitkileri özellikle beğeniyor ve yetiştirmeye çalışıyorum. Bahçemde yaz-kış-bahar da açan çok çeşitli soğanlı bitkilerden şimdilik küçük bir kolleksiyonum oldu. Sizlerle bilgi alışverişi yapmaktan mutluluk duyacağım.
Ekte, bilemiyortum becerebildim mi , bahçemde yetiştirdiğim lalelerin fotoğraflarını yolluyorum.
Türkiyede asyalale.com adlı sitede inceleyebileceğiniz lale yetiştiriciliği ve toptan satışını yapan bir şirket var. Web sitelerinde ekim ve yetişrime bilgilerini de bulabilirsiniz. Ayrıca www.blogcu.com/aysemelike adlı son derece amatör blog sayfamda da bir iki küçük yazı ve fotoğraf bulabilirsiniz....İlgilenenler için.....
Selamlarımla....
Hürriyet Gazetesi'nin Yeter Söz Milletin köşesinde bugün bir yazı yayınlandı. Nijat Ayvaz imzalı yazıda yazar Tekirdağ Kumbağ-Altınova da çektiği bir Osmanlı Lalesi fotosunu da eklemiş. Hatta soğanlarını da alarak yetiştirmiş. Ayşe Melike'nin yukardaki mesajdaki ikinci fotodaki iki renkli lalelerinden farklı görünüyor (Ayşe Melike blogunda ayrıntılı bilgi veriyor ve İstanbul Lalesi olarak adlandırıyor). Sanırım tek renkli. Gazetenin internet sitesinde bu sayfayı bulamadım. Ve fotografı da ekleyemedim. Yazara bir e-posta atıp siteye davet edeceğim. Yazar 13-19 haziran Tekirdağ Kiraz Festivali'nde fotoları sergileyecekmiş.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön