View Single Post
Eski 05-12-2012, 22:31   #82
k_donmez
Ağaç Dostu
 
k_donmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2010
Şehir: Ankara-Yalova
Mesajlar: 1,071
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Sayın k_donmez,

Eklediğiniz videoyu ben de izledim ancak ben biraz riskli buldum. Muhtemelen birden fazla sardunyanız vardır, bu yöntemi hepsinde mi deneyeceksiniz yoksa bir iki tanesinde mi? En azından bir tanesini kutuya koymadan, saksıdan çıkarmadan gene içeri almak daha iyi olabilir, ne olur ne olmaz düşüncesiyle.

Videoda arada bir kutuyu açıp kontrol edin diyordu hatırladığım kadarıyla, gerçi kış sonunda tekrar dikim için çıkardığında bana o göre o sardunya ölmüş gözüküyor. Yaşam belirtisi var vb deniliyor hatta yaprak çıkartıyor 6 hafta sonra ama gene de o gövdenin görüntüsü çok hoş gelmedi bana. 6 haftasonra çıkan yapraklar da biraz minik ve cılız gibi. Ben denemeye cesaret edemezdim. Ama inanın sizin bu yöntemi yapmanızı merakla takip edeceğim. Hatta mümkün olursa aşamaları da fotoğraflayıp paylaşabilrseniz çok iyi olur, sizin elde edeceğiniz sonuç videodakinden çok daha iyi bile olabilir.
İki yıllık denemelerimde bitkilerimi kaybettim. Bu sene de kaybedebilirim. Kurtarmanın bir yolunu bulursam ne mutlu bana.
Kuzey ülkelerinde bol sardunyalı evler var. Kış formüllerini araştırırken onları da inceledim. Her ihtimale karşı birer ikişer dalı da suya koyup ev içinde bekleteceğim. Annem böyle uyguluyor ve her bahar yeni sardunyaları oluyor. Bendekiler ölecek olursa anneme müracaat edeceğim. Allah ona sağlık ve ömür versin.

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön