View Single Post
Eski 04-12-2012, 21:52   #5
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Öncelikle ve kesinlikle bir hayvanseverim.
Onlara zarar verecek bir hareketim olamaz.

Peki bu konuyu açma gerekliliğini neden duydum ?

* Yaklaşık 10-15 gündür önce Face'de hayvanlarla ilgili sitelere üye oldum, beğendim v.s. Seviyorum ya hayvanları, takip edeyim dedim. Sonra ise pişman oldum. Amaçları ortak olup; hayvanların bakımı, sağlığı, doyurulması, kısırlaştırılması, tedavisi olan gruplar bile birbirlerine düşmüş. Hakaretlerin sonu yok.

Peki ne alıp veremiyorlar da birbirlerine düşüyorlar. Burada amaçlar başka, onu anladım.

Bir hayvan fotoğrafı konuyor, tedavi masrafı şu kadar diye. Sonra okunmayan bir makbuz fotoğrafı ve 3-5 kişiden oluşan bir yardımsever listesi. Tedavi masrafı olan şu kadar para çekilmiştir diye de bir not. Peki kimin ne kadar verdiği, ne kadar toplandığı neden şeffaf değil. Kalan para ile hayvanlara gerekli olan şeyler karşılanacaksa bunu belirt. Ama neden belirtilmiyor ?

* Gerçekten yardıma muhtaç, yaralı, hasta bir hayvan görürsen tamam. Elinden geliyorsa tedavisini yaptır, sağlığına kavuştur, kısırlaştır ve bırak. Buraya kadar tamam. E sağlıklı olan bir hayvanı neden alıp kafeslerin arkasına tıkıyorsun ki ? Daha iyi bakılacağı felan mı zannediliyor ki böyle olunca. Ne fotoğraflar, ne videolar var içler acısı. Üretim çiftlikleri ne kadar kötü ise barınakların da o derece kötü olduğunu düşünüyorum.

Önce çocuğuna, hayvanlara kötü davranmamasını öğret. Sonra onlara yardım etmeyi. Bu bilinç çoğaldığı zaman işlerin düzeleceğini düşünüyorum. Yoksa 500 hayvanı aynı yere koy ve oradan sağlıklı bir ortam bekle
Valla bilemiyorum ki,yasadigim bir olay var,cocuk kopegi tasliyor ve kopekte cocugu isiriyor adam da mahallede kopek birakmiyor,kopekleri tasiyor taa baska yerlere,onlar geri donuyor.Geri donduken 1 saat sonra belediye yetkilileri alip gidiyor,tabi bu kismi komsular anlatiyor bilsek elimden/elimizden geleni yapardik.Halk bilinclenmedikce barinaklar insancil seviyelere ulastirilmayinca,hayvanlarin da bizimle bazi acilardan esit oldugunu kabullenmeyenler varolunca (onlarda duzgun bir yasami hak ediyorlar) onlarin kisirlastirilmasini istiyorum,tum insancil duygularimla.Yardim etmiyoruz,gormezden geliyoruz,arabalarla emniyet seritlerinde dahil uzerilerinden gecip unufak ediyoruz onlara aci cektiriyoruz.Hic dogmasinlar hic aci cekmesinler,biz boyle oldugumuz surece biz de onlardan mahrum olmaliyiz bence,ayni sakat bir bebegi kurtajla aldirmak gibi bu.Simdi dusunuyorum da o kaybolan kopeklerin hallerini,o yuvalarindan koparilan kopeklerin su anki icler acisi halini,belki olduler acliktan belki ezildiler ve gittiler mezarlari bile olmadan ... Iste bunlari dusundukce yuregim daha da aciyor,bu yuzden en nihayetinde herseyin planli sekilde ilerlemesi gerektigini dusunuyorum.Once cins kopek furyasindan kurtulunmali ne de olsa petshoplarda bir barinak gibi hatta daha da beter cunku,kutularda cekilen milyon hastalik olsun yenisi gelsin.Eve alabildigimiz,bahceye alabildigimiz kopekler alinsin kisirlastirilsin evde yasamayanlar,yasayanlar da duzgun bir sekilde yasasin dogmamis olanlar da birakalim aci cekmek yerine dogmasin.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön