View Single Post
Eski 03-12-2012, 18:27   #43
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Orman köylüsü çocuk, çevresindeki doğaya sahip çıksın diye beklerseniz zor..Ama tanesi 1$ dedim ya, fiyatla internet yoluyla salepti vs yasak olanları satmayı öğrense kötü mü olur? .
..Çocuklar kardelenler ile objektiflere poz verirken yaptıkları açıklama da “Bu kardelenler bilinçsiz toplanıyormuş.Sizler bizim yerimize sahip çıkın ki kardelenler tükenmesin diyerek yetkililerden yardım istediler”.İbradı ilçesinde Nisan ayının ilk haftasında kardelen festivali yapılarak kaçak söküm yapılmasının önlenmesi yapılmakta ve kardelenler doğada doğa severlere tabiatta canlı olarak görmeleri sağlanıyor.

İBRADI GAZETESİ.COM: İbradı da kardelenler karsız açtı

...Söküm işlemleri, Akseki Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri denetiminde yapılıyor. Göçerlerden kardelen soğanlarını alan ihracatçı firma yetkilileri kardelen soğanlarını elekle eleyip 4 santimetre ve üzerindeki kardelen soğanlarını alıyor. Elek altlarını ise yeniden doğa ile buluşturuyorlar. İhracatçı firmaların Orman İşletme Müdürlüğüne topladıkları kardelen soğanının bir kilogramı için 42 kuruş ödeyecekleri kaydedildi.


http://www.haberler.com/kardelen-sog...715356-haberi/

Şimdiki çocuklar biraz daha bilinçli galiba...Köylümüz bu doğal nimetlerden hakettiği gibi kazanabiliyorsa çevre bilinci de gelişir, yağma da, kaçak söküm de azalır..
Ama yukarıdaki alıntı haberde bir kilo soğana 42 kuruş ödeniyorsa, bu biraz komik olur..
Acaba ihracat firmaları yurtdışına kaça satıyor bunları..
Yine sömürü var bu işte..Köylüler ergeç bu aracıları ortadan kaldırmak ve pastadan daha çok almak zorunda..

Kardelenin kurtuluşu için en büyük mücadele verenlerin başında merhum Bület Ecevit gelir..

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=362810

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön