Konu: Soba
View Single Post
Eski 01-12-2012, 23:59   #15
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Çanakkale, denize manzaralı bağ evi. Sayın pria. Desenize siz bu dünyada cennetinizi kuracaksınız. Eşim de bigalı. Köy denize 2 km. Gönen yolunda. Deniz altında. Manzaraya cidden doyum olmaz. Hele Gelibolu, Çardak, Lapseki, Eceabat, Çanakkale tarafına doğru.
Sayın Cumhur Tonba..
Çanakkale sahilleri gerçekten yaşanılası köylerle dolu..Gönen-Biga arasında çok şirin köyler var..Belki gidemediğim deniz manzaralı dağ köyleri çok daha güzeldir..
Ama benim eski göz ağrım, Lapseki-Umurbey arasındaki deniz kıyısındaki Kemiklialan köyüdür.25-30 sene önce çok daha güzel, denizi temizdi..Kızımı 5-6 aylıkken denize alıştırdığım köydür..Bayılırdı kollarımda denizde olmaktan..

Dediğiniz gibi, methetmek gibi olmasın ama köydeki fidanlığım, kasabanın en güzel yerindedir..Karşımda, eski Ceneviz Kalesinin bulunduğu yarımada, ardında Marmara'nın mavisi ve adaların silueti..
Sağ yönde ise özellikle geceleri çok güzel olan Karabiga körfezi..
Her zaman hafif bir Marmara esintisi..
Cennetim benim burası adeta..
Ayda bir kez gidiyorum, en az bir hafta kalırım, benim için mutluluk terapisi olur adeta, bütün yeisleri, olumsuzlukları, dünya gailelerini formatlarım orada..
Hele yalınayak çalışmaya bayılırım..Fidanlarım, nergislerim, lalelerim kızlarım gibidir..Severim okşarım onları ve onlardan asla el sallamadan ''hoşçakalın kızlar'' demeden ayrılamam..daha doğrusu ayrılmak çok zordur..

Fidanlıkta 15 metrekare tuğla bir kulübem var, üstünede bir 15 metrekare çatı odası, kulübenin önünede 15 metrekare bir oturma odası şeklinde bir ilave yapmayı çok istiyorum..
Sobalarım hazır, hem şömine tipi, hemde kovalı..
Bazı geceler orada uyumak çok güzel olur..Köy içindeki evimiz sıkıcı geliyor..Sessizlik, ağustos böceklerinin sesini duymak istiyor insan..
Bakalım..kısmet..
Tanrı hepimize bahtı açık güzel günler gösterir inşallah..

Bakınız:

Pria

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön