View Single Post
Eski 01-12-2012, 23:09   #55
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Terrarium'da orkide çalışması

EVET SEVGİLİ DOSTLAR;

Terrariumda bir misafirimiz daha oldu. Geçen hafta aldığım Bromeliad familyasının bir türü olan Tillansia terrarium'daki yerini perşembe günü itibari ile almış bulunuyor. Şu an için her şey stabil görünüyor bozulma veya renk solması gibi bir durum söz konusu değil. aksine resimdede görüldüğü üzere mor çiçeğini tüm güzelliğiyle sergilemekte (bu açtığı ikinci mor çiçek üçüncüsü yolda).
bulunduğu saksıdan ve torftan çıkartılarak tabandaki yosunların üzerine öylece koyuldu ve şu an için gayet memnun görünüyor.

İçerideki nem düzeyi oldukça yüksek tutuluyor % 85-90 civarlarında.

Her gün düzenli sulama yapılmakta (çok çok az miktarda).

Haftada bir seyreltilmiş fertilizer uygulamaya devam ediliyor.

Sulamada cuma gününden beri yağmur suyu kullanmaya başlandı. Ancak daha çok yeni olduğu için şu an için olumlu veya olumsuz katkısı varmı bilemiyorum. Gözlemlemeye devam (kanımca olumlu olur düşüncesindeyim. Zira forumda yağmur suyu biriktirip kullanan dostların olduğunu ve faydalarını okumuştum).

Sistem aydınlatmasında 3 led ampulden oluşan 7000 K gücünde 1 adet spot kullanılıyor (2 adet daha spot eklemeyi düşünüyorum).

Sıcaklık gündüz 22-23 derece civarında, gece 18-19 derece civarında seyrediyor (Sıcaklıkla ilgili problemim devam ediyor, gece gündüz sıcaklık farkını 10 derece civarında tutmayı amaçlıyorum).

Sisteme buakşam itibari ile otomatik çalışan sisleme sistemini ekledim ve neme yardımcı olmasının dışında muhteşem bir gizemli görsellikte kattı terrariumun içerisine.

Otomatik sulama sistemi daha önce bahsettiğim gibi günlük manuel kullanılıyor, hala arızayı gidermeye fırsatım olmadığı için.

Aydınlatma 22.30'da otomatik kapanıyor.

Şu an yuvarlak terrariumu'mu üzerine koymak için altında kapalı dolabı olan (Otomatik pulvarize sisteminin pompası, su deposu, sisleme makinesi,elektirik tertibatı ve diğerlerini saklamak için) standı yapılıyor (Şu an emaneten konsolun üzerinde duruyor). Eşim beni yakında kapının önüne koyacak .

Şimdilik bu kadar...

Eklenen Resimler
   
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön