View Single Post
Eski 18-05-2007, 16:56   #9
orman adamı
okyanus
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: izmir karşıyaka
Mesajlar: 30
çay

kardeş,çayı ince un eleği ile elersen hem bulanık olmaz,hem tortu yapmaz.
Her ne kadar,çeşme suyu ile iyi olmaz deselerde,en iyisi çeşme suyudur.Benim dükkanımın yanında günde 700 çay satan,çay ocağı 1.500 ytl verip özel su arıtma cihazı aldı,iki gün kullandı olmadı,söküp attı.en iyisi çeşme suyu,...,
NASIL İYİ ÇAY DEMLENİR...
Önce alttaki su haznesine yeteri kadar su konur
Üstteki demliğe yeri kadar çay konur..ve bir parmak su konur
ocak açılır
su kaynamaya başlayınca biraz kısılır...iki dakika beklenir
Üstteki demliğe yeterince su konur
Kısık ateşte en az 10 dakika demlenmeye bırakılır
İnce süzgülü süzgeçle bardağa dökülür
Küçük bardaksa tek kesme şeker,büyük finca ise iki kesme şeker atılır.
Ve çay kaşığı ile karıştırrarak şekerin erimesi sağlanır.
Karıştırdıktan sonra kaşık yavaşça çıkarılarak,bardağın kenarına hafifçe tık tık vurulur,çay tabağının yanına konur.İçerken boğazımıza kaçmasın diye.
Önce ürkek,ürkek yudumlanır.Birden ağzımızı yakmasın diye.
Fazla şeker çayın tadını bozar,çay birazcık ağızı buruşturması lazım.
Çay faslı bittikten sonra ocağın altını kamatmayı unutmayınız.
HAAA Kim ne derse desin,çak-kur,un üstüne çay yok,

orman adamı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön