View Single Post
Eski 27-11-2012, 20:34   #46
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
[/QUOTE

evet bayağı zahmetli ama ondan daha fazla zevk verici.

Sistem 24 saat devrede değil tabikide. Sistem otomatik 22.30 da kapanıyor. Kim o kadar süre aydınlıkta kalmak ister ki?
Bu arada birşey sormak isterim size. Bhçemde 3 adet mantar gördüm bugün. Kendi kendine çıkıvermiş. Acaba bunları alsam arka zemin üzerine eklesem orada yaşasalar bir mahsuru olur mu sizce? Hemde daha da doğallık katar diye düşünüyorum.
valla bu konuda birşey diyemeyeceğim. ki mantar çok hızlı yayılan bir bitki mi desem hayvan mı desem bilemedim sonra bütün dekor mantar dolmasın gerçi bir yazıda Garo hocamın saksıda orkide haricinde yanda çıkan küçük otları pek sevmediğini öğrenmiştim ama tabi bu takıntı mıydı bir gereklilik miydi kestiremedim şimdi yine gerçi Bora Bey'in de bir terrarium çalışmasında bambu dalları vardı nem için... ama mantar biraz kafamı karıştırmadı değil. bir de parazitlere açık mıdır mantar bilemiyorum... bunu Garo Hocamıza sorsak daha iyi olur kanısındayım ya da daha önce böyle bir tecrübesi olan arkadaşlara..[/QUOTE]

Vllahi bahçedeki mantarlar şu an beni son derece dürtüyor. Bizi terrariuma koy diye, ama dedikleriniz benimde kafamda soru işareti değil desem yalan olur. Yayılması konusu basit kontrol altında tutulabilir ama parazit meselesi bilemiyorum. bu arada sayın GARO ve Bora bey hocalar ne zamandır yoklar ulaşamıyorum forumdan kendilerine.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön