View Single Post
Eski 27-11-2012, 20:24   #189
Akhisarlı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Üzerine kırmızı toz biber ekmelisiniz...kendi kurutup öğüttüğünüzden.
Kayın valide kurutup öğütüyor .En acılısından çitil biberleri .


Kavanozun kapağını açılması bile hapşırık krizine tutulmama yetiyor.

Bunun yerine ekşi mayalı somun ekmeğinden kocaman bir dilim kızartılıp, yağın içine bandırılıp çekmesi için biraz bekletilir.

Sonra yazın yapılıp güneşte kurutulan biber domat karışımı salça sürülür üzerine bolca .

Usulüne uygun yenir .Usulu ,Üst dudakta kırmızı renkte ince rahmetli Ayhan IŞIK tarzı bir bıyık oluşturulur .bilerek farkına varılmaz biri gene salçamı yedin dendiğinde bıyıklar yıkanır.

Akhisarlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön