View Single Post
Eski 25-11-2012, 01:08   #62
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Ekolojik Warre Kovan- İlaç Girmeyen Kovan

Arılar kendi kendilerini koruyabiliyor, yeterki biz müdehale etmeyelim,düzenlerini bozmayalım!

Ekolojik Kovana hiç ilaçlama yapılmıyor.

Esasen Warre Kovanda arılar hastalıklarla ve özellikle de Varroa ile başa çıkabiliyor zira arılar kovanın havalandırmasını kendileri yönetebiliyor, havalandırma katının altındaki sinekliği propalis ile açıp kapayabilen arılar kovan içi gereken nemi, ısıyı kendileri ayarlayabiliyor. Böylece tüm havasız ve nemli yerlerde çoğalan akar familyasından olan varrao'ları da kontrol altında tutabiliyorlar, ayrıca propalis'li sineklik üzerinden gerçekleşen hava akımı, propalisin antiseptik özelliği sayesinde kovanı arındırıyor.

Gerektiğinde 48 saatliğine AYRI BİR İLAÇLAMA KOVANI :

Eğer koşullar gerektiriyorsa veya aldığınız oğul varroa doluysa baştan tavsiye edilen ilaçlama kovanına arıları peteksiz olarak koyup 2 gün boyunca arındırmak.

48 saat sonra da ilaçlama kovanından Warre Kovana nakil etmek. Böylece Ekolojik kovana hem hiç ilaç girmemiş oluyor hem de Warre kovana tüm Varroa'dan arınmış olarak konulan arılar doğru koşullarda kendilerini daha rahat ve uzun bir süre koruyabiliyorlar.

İlaçlama için iki adet ilaç bant kovan içine yerleştiriliyor ve arılar iki gün boyunca balla besleniyor. İlaçlama kovanın tabanı tel ve telin altında bulunan çekmeceye vaselin sürülmüş yağlı kağıt yerleştiriliyor böylece arılardan dökülen varrao'nun kağıda yapışarak tekrar yukarı çıkması önleniliyor.

Warré Kovan -İlaçsız Kovan

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön