View Single Post
Eski 22-11-2012, 14:56   #11
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trapezus Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, bu yaz başında ekmiş olduğum maymun çıkmaz (araucaria araucana) tohumlarımdan 120 tanesini çimlendirmeyi başardım, çimlendirme için kullandığım karışım 1/3 oranında klasmann ts1 torf, 1/3 oranında dere kumu, 1/3 oranında vermikülit.
Çimlenen fidanlar yoğun şekilde kök gelişimi gösterdiler ve artık daha büyük saksılara alınmaları gerekli. Yeni alacağım saksı harcında nasıl bir karışım kullanmalıyım, elimde klassman torf ts1'den mevcut, bu torf perlit, kum, gübre v.s ile yeterli olur mu?
Bazı arkadaşlar torfun besleyici özelliğinin olmadığını, toprak kullanmamı söylüyor fakat koçtaş, çiçekçiler v.s bir çok süs bitkisi, çiçek, fidan saatan yerlerde torf kullanıldığını görüyorum.

Sizce klasmann torf ts1 mi? toprak mı?

Bu arada saksıya aldığım maymun çıkmazlarımdan bir tanesinin resmini paylaşayım
Merhabalar...!

Bitkiniz oldukça sağlıklı duruyor güle güle büyütün. Saksısı birazcık büyük gibi geldi. Neyse biz gelelim esas konuya TORF boş bir malzemedir bu doğru. Hazırlayacağınız harcın tamamını torftan yaparsanız gübreleme ve sulama rejimine çok dikkat etmelisiniz. Bir üretici olarak naciz hane önerim funda toprağı torf ve bir miktarda derekumu karıştırır harcınızı yaparsanız bir parçada çok iyi yanmış koyun gübresi katabilirseniz işlem tamamdır. Tabii 15 15 15 dengeli bir gübre veya ozmogod türü bir gübre mutlaka katmak gerekir diye düşünüyorum.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Kolay gelsin...

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön