View Single Post
Eski 21-11-2012, 15:59   #17
ilksenozturk
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
cins karakteri olayına çok şüpheci yaklaşırım, aslolan köpeğin kendine özgü karakteridir derim hep yine de soyaçekim bir gerçektir.
ben de nacizane alman çoban köpeği tecrübemi aktarmak isterim iki tanesine sahip olmuş biri olarak.
birincisi hakikaten zekilerdi ama bu durum itaati kolaylaştırırmayabiliyor, itaat etmek istemezse farklı yollar bulması daha kolay (bizimkisi ayakkabıları biz görmeden kaçırırdı, diğer köpeğin yattığı yere götürürdü mesela, suçüstü yakaladığımızda anladık durumu)


lider karakterlidir, bu sebeple diğer köpeklerle geçinmede zorluk yaşayabilirsiniz. çevrede başka köpekler varsa aman dikkat

çocuklar ile arası en iyi köpeklerden değildir bu cinsler. 'hadi canım, oyun da bir yere kadar, bak işine' diye tam oğlunuz oyuna ısınmışken alıp başını gidebilir. başıma çok gelmiştir her ikisinde de.

lider karakterli köpekler size de hükmetme eğilimindedir. evde kuvvetli bir ALFA'nın olması ve hiyerarşide en tepede olmayacağının net öğretilmesi gerekir, sizi lider kabül ederse bile oğlunuzu etmeyebilir mesela.

pek çok cins köpeğim oldu ve bana mı rastgeldi bilemiyorum, beni ısırmaya kalkan 2 köpeğim de bu cinsti, birisi tavuklarımızı boğmuştu hatta, hükmetmesi zor da olabilecek bir cins.

hep olumsuz tarafları yazmış gibi oldum, tabi ki sadece bu kadar da değil ve hepsi böyle de değil.
sadece şunu demek istiyorum; aslında olumsuz davranışlar sergileyen bir köpek yanlış iç mesajlar alıyor olabilir, siz farkında bile olmadan onun olumsuz davranışlarını pekiştiriyor olabilirsiniz, yeterli baskınlığı göstermemiş olabilirsiniz(kastettiğim şey güç gösterisi değil) veya yanlış anlıyor olabilirsiniz onu.

mesela çok havlayan köpeklerde güven problemi olabilir, tasmasını dizginleyemediğiniz sizi peşinden çeke çeke sürükleyen köpekler kendini ailenin lideri ilan etmiş olabilirler, ısıran köpeğın bu huyu farkında olmadan küçüklüğünde pekiştirilmiş veya engellenmemiş olabilir.

tony'ye kardeş alın ama ona da eğitim konusunda şans verin derim

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön