View Single Post
Eski 18-11-2012, 18:47   #10
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Siz de haklısınız Sayın Sakaki,

Aslında ben de genelde doğada örneği görülen ağaçlardan yanayım ama arada bir kaç değişik çalışma olsa fena da olmaz. Aslında hiçte oluşamayacak bir durum değil üzerine ağır bir ağaç düşüp dalı eğse ormanlarda bu tür bir gelişmeye de rastlanabilir. Aslında 2. şekilli şaka olsun diye çizdim. Bu konuda özellikle Avrupa'da çok farklı görüşler var. Özellikle Walter Pall mümkün olduğunca doğadakilere benzesin diyorsa da onun yaptıklarında bile doğada pek göremeyeceğimiz örnekler görülebiliyor.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster



Ben affınıza sığınarak size pek katılamıyorum

Tarz adı konusunda Tekin abiye, çizimdeki ağaç konusunda da pek doğal bir ağaca benzemediği için size katılamıyorum sagol bey.

- Tekin hocam, sizin örnek olarak verdiğiniz tarz, şelaleden ziyade bir literati tarzı.

- Sagol bey, elbette hepimizin kişisel zevki farklı farklı ama hangi tarza, kurala, vs. uyarsanız uyun (veya uymayın ve doğal-özgür çalışın), temelde ağacın doğal görünmesi bence esas olmalı. Elbette bonsaiyi hepimiz büyük ölçüde hobi olarak gördüğümüz için, bize zevk vermesi gereken bir parça da olmalı işin içinde ANCAK ben hiçbir zeytin ağacını veya başka bir ağacı doğa da bu şekilde görmedim. Dolayısıyla zevk ve eğlence bakımından TAMAM ama bonsai yönünden hayır

Bu benim görüşüm ve damak tadım elbette!

Kolay gelsin

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön