View Single Post
Eski 18-11-2012, 00:39   #9
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Tatlı yemeyi fazla sevmeyen biri olarak ama sevdiğim nadir tatlılardan olan kaymaklı ayva tatlısını mevsimi geldiği için bugün her zamanki yaptığım methodu uygulayarak pişireceğim için, öncesinde bakalım ayva tatlısını kimler nasıl yapıyor diyerek buraya göz atmayı uygun gördüm.

Her zamanki pişirme methodu ile yani sadece şeker, kabuk tarçın, karanfil ilavesi ile pişireceğim ayvaların ise cinsinin ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. Zira bazı ayva türleri kendi suyunu salabiliyor.

Benim uyguladığım pişirme yönteminde önce su, şeker, kabuk tarçın, karanfil ilave ettiğim ayvalar bir yarım saat kadar ocak üzerindeki döküm tencere içinde ön pişirmeye tabi tutuluyor.

Sonrasında ise önceden ayarlayarak ısıtılan fırın içerisine ağzı kapalı şekilde döküm tencereyi yerleştirerek en az iki buçuk saat boyunca önce yüksek ısıda, hafif fokurdamaya başladığında ise fırın derecesini düşürerek pişirmeye devam ediyorum.

Daha tatlı pişerek yemeye hazır hale gelmeden, fırından sızarak bütün evi saran kabuk tarçın, karanfil ve meyveli kokuyu size tarif etmem ne yazık ki mümkün değil .

Pişirmek uzun sürse de, sonunda aldığı renk ile gözlere ve kaymakla birleştiğinde oluşturduğu eşsiz lezzetle damaklara nasıl hitap ettiğini deneyimlemek için beklemeye değer.

Bugünlerde ve önümüzdeki aylarda da bizim mutfaktan bu dayanılmaz kokunun yükseleceği ise garanti .

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön