View Single Post
Eski 12-11-2012, 22:01   #34
fzthalil
Ağaç Dostu
 
fzthalil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-12-2011
Şehir: Samsun
Mesajlar: 303
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın FZTHALİL;

Zaten zaman zaman yazdığım gibi nem, sulama sıcaklık ve aydınlatma konularını aynı anda takip içerisindeyim.
Nem ve sulama konusu tamam, ancak daha öncede belirttiğim gibi aydınlatma şu an için yeterli gibi olsada uzun dönemde yetersiz kalacaktır bunun farkındayım ve geçici bir aydınlatma bu. Aydınlatma konusunda çalışmam sürmekte ve daha güçlü bir aydınlatma ilave edeceğim.
sizinde tespit ettiğiniz üzere evet gelişim kök ve yapraklarda şu an için çok çok iyi düzeyde.
Ziya hocamın bilgisi ve tecrübesi baş tacımdır. Dedikleride doğrudur. Şu an için gece gündüz sıcaklık farkınıda ayarlama üzerinde çalışıyorum. Olumlu gözlemlerim var bu düzeyde. Farkı 8-10 derece gibi farklara çıkarttığımda bu sorunda çözülecek inşallah.

SAYGILARIMLA.
Bilgi ve birikimleriniz için çok teşekkür ederim. inşallah başlayabilirsem elbette tecrübelerinizden yararlanırım galiba aydınlatma düzeyi derken yanlış anlaşıldım hani akşam vakitlerinde yani normal yaşam şartlarında aydınlanma orkideler için az oluyor. hele ki ormanlarda ağaç gövdelerine tutunan epifitik orkideleri düşünürsek dallar ve yapraklar neredeyse ay ışığının bile girmesini engelliyor... sorum şu; sizin akşam vakti verdiğiniz bu aydınlatma acaba uzun dönemde orkide için uygun mudur yani bitkinin biyolojik saati şaşırır mı? gerçi biyolojik saat değişikliği birçok canlıda kullanılıyor; mesela seralarda, tavukların daha çok yumurta vermesi için vs. hani diyeceğim çiçeklenme olumsuz yönde etkilenir mi?

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön