View Single Post
Eski 12-11-2012, 21:58   #25
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Emre Bey iyi akşamlar,

Ben de sizin bazı mesajlarınızı anlamakta zaman zaman zorlanmıyor değilim. Hatta bunu daha evvel de yazmıştım size hatırlarsanız.

Kışın Kaktüs Bakımı

Bilemiyorum sebebini ama google translate ile Türkçe'ye çevirdiğiniz metinler varsa belki onları aktarırken cümleler karmaşıklaşıyor olabilir. Ya da benim de anlayışımda bir problem var.

Herneyse konumuz sukulentlerin dinlenme dönemi ve tekrar 12.-13. mesajlarınızı açıkladığınız için teşekkür ederim. Bu konuyu açan ben olduğumdan sizin düşünce ve gözlemlerinize yanıt verme ihtiyacı hissediyorum.

Evvela bana listemin eksik olduğundan bahsetmiştiniz ki ben de listenin bana ait olmadığını size yazmış ve ardından Prof. Dr. James Feucht'un kim ve ne ile ilgili uzmanlık alanı olduğuna dair linkleri aktarmıştım.

Sukulentlerin dinlenme dönemi ile ilgili gerek kitaplarda gerekse internette "Dormancy Table" diye araştırma yapıldığında büyük bir çoğunluk bizlere yukarıda tercüme ettiğim tabloyu verir. Bu tablo ve açıklamaları adeta bir kalıp gibi kelimesi kelimesine aynıdır. Hatta sizin verdiğiniz linkteki de öyle.

Benim de bitkilerimden bazıları bu uyku dönemi tablosundan aykırı geliştikleri oldu ve oluyor. Bunun sebebi de sizin de bahsettiğiniz etkenler. Bitkinin dinlenme dönemi tablosunun bu forumda yeralması uygun ve faydalı olur düşüncesiyle bilimsel bir çalışma olan Feucht'un listesini aktarmak istedim. Bunun dışında elbette ki körükörüne bu listeye inanmamız ve ona göre hareket etmemiz gerekmiyor. Gözümüzün önünde bitkiler bize zaten gösteriyor hangi dönemde olduklarını. Yeni yaprak oluşumu durmuşsa, gövdede küçülme varsa elbetteki bu bitki uyku dönemindedir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön