View Single Post
Eski 10-11-2012, 19:33   #4
Embrujo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Arkadaşlar öncelikle acemi bir forum üyesiyim ve affınıza sığınarak bir kaç sorum olacak.

Yeni evli bir çiftiz ve yaşamaya başladığımız dairenin arkasında 25-30 metre karelik bir bahçe var. Biz burasını düzenlemek istiyoruz fakat ikimizde toprak ve bahçecilik peyzaş gibi konulardan bir haber durumdayız.
Bu arada İstanbul ili Şişli ilçesi Kurtuluş semtinde oturuyoruz.

Öncelikle bahçemiz bakımsız durumda ve ben öncelikle toprağın biraz verimli hale gelmesi için bellenmesi ve gübrelenmesi gerektiğini düşünüyorum, acaba kasım ayında olmamız (malum havalar baya yağmurlu) bunlara engel midir? Sanki ekim ayında yapılması gerekiyordu gibi ama ancak kendimizi toparladık ve bahçeyle ilgilenmeye başlayabileceğiz.
Eğer bellemekte bir sorun yok derseniz gübre konusunda nasıl ve nereden temin edebilirim bilginiz var mı? Ve nasıl bir gübre kullanmalıyım? Aracımız yok ve ne kadar bir gübre gider hiç bilmediğim şeyler. Maliyeti ne olur?

Sorularım biraz dallı budaklı olmuş olabilir ama forumu bir kaç haftadır takipteyim sizler gibi bizimde güzel bir bahçemiz olsun istiyorum.Yaza bahçenin bir kısmını çimlendirip oturmak istiyoruz, diğer bir kısmını da sebze ekerek organik birşeyler yetiştirelim diye hayal kuruyoruz hayırlısı bakalım.

Embrujo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön