Bu sene ilk kez deneyimlediğim
"SPAGETTİ KABAK" sizler tarafından tanınsın ve Türkiye'de pazarlarda diğer sebzeler arasında yer alsın. Bu sebze kadar tanımaktan keyif aldığım bir sebze henüz olmadı. Ben bu kabak tadı vermeyen kabağı çok sevdim.
İnternetteki tarifler genelde haşlanarak yapılmıştı. Fırında daha güzel olacağını düşündüm. Ortadan kesip çekirdeklerini çıkardım. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini kurumaması için alüminyum folye ile kapattım. 20-25 dakika kadar fırında pişirdim. Çıkarınca aynı fotoğraflardaki gibi olması için peynir ezer gibi kabağı çatalla didiklemeye başladım. Kabak inanılmaz şekilde lif lif olmaktaydı. Aynı bir spagetti makarna ya da tel kadayıf gibi.
Fotoğraflar alıntıdır.
Yaptığım araştırmalarda çeşitli şekillerde yendiğini gördüm. Ben birinde rendelenmiş kaşar ekledim harika bir lezzet elde ettim. Diğerinde sarımsaklı yoğurtla karıştırdım, çok lezzetliydi. Birinde et yemeğinin yanında garnitür olarak hafif tuz ve az zeytinyağı ile yedik. İnternetteki tariflerde soğan ve turşu ile karıştığında da salata olduğunu görüp fotoğrafını aşağıya ekledim.
Ülkemizde tanındıkça daha farklı tariflerle karşılaşacağımıza inanıyorum.
Kaynak
Sizlerden de sebze yetiştirmeye ilgi duyanların edinmesini tavsiye edeceğim bu kabak 2. Dünya savaşı yıllarında Avrupa'da en çok tüketilen sebzeymiş. Serin ve karanlık bir yerde 6 ay kadar dayanabiliyormuş.
Bulduğum linklere göz atın isterseniz.
Aklıma kendim pişirirken fotoğraflamak gelmedi.
Tüm fotoğraflar internetten.
İsviçre'de yaşayan bir Türk hanım harika paylaşımlarda bulunmuş. Okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca Konya'da da yetiştiren bir beyle yapılan röportajın linkini de ekliyorum.
Doğayı Keşfederken: Sonbahar Kabaklari ve genel olarak kabakgiller'e bir bakis (Cucurbitaceae)
Makarnaya alternatif kt: Makarna kabak | MEMLEKET- Gnlk Yerli Gazete - Konya haber - Mevlana diyarnn haberleri
Bir tek aşk: Spagetti kabağına devam