View Single Post
Eski 07-11-2012, 19:03   #26
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner Mesajı Göster
Sayın SAGEN
Çlışmalarınızdan dolayı sizi kutlarken,affınıza mağruren bir görüşümü öneri olarak sunuyorum.
Sizin sisteminiz yeşil ve yaprak konusunda oldukça başarılı çalışabilir ancak çiçek konusunda başarılı olabileceği ile ilgili pek emin değilim(yanılıyor olabilirim)
Gece gündüz ısı farkını 10.c ye ayarlayabilmenizi öneriyorum.Gece 13-14 .c ideali,gündüz 24-25 .c.Sizi çiçek konusundada başarılı kılar diye düşünüyorum.

Ukalalığımı affedin

Saygılarımla
Sayın ZİYA Hocam;

Öncelikle fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Foruma ne kadar nadir girdiğinizi bilen biri olarak bu beni son derece sevindirdi (Ancak önümüzdeki zamanda, daha sık bizleri ziyaret etmenizi temenni ediyor ve bizleri engin bilgilerinizden mahrum etmemenizi umuyorum).
Yazdıklarınıza gelince hocam sondan cevap vererek başlamak isterim.
Ukalalık bir kenara, ben önünüzde orkideler konusunda bilginiz ve yaptıklarınızla ilgili ancak düğme iliklerim. Ukalalık ne kelime...
Sıcaklık konusunda, evet gece gündüz farkın 10 dereceler gibi bir farkta olması gerektiğini biliyorum hocam. Ancak, sistem daha çok yeni onuda ayarlamaya çalışacağım, inşallah başarılı olur ve onuda paylaşırım. Belkide sizinde dediğiniz gibi bu şekilde de bir adaptasyon olurda hepimiz yanılıyor olabiliriz, onuda zamanla göreceğiz.
Sizin gece gündüz sıcaklık farkını ayarlayabilmem konusunda ve diğer her türlü konuda bir fikriniz varsa da yararlanmak isterim.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön