View Single Post
Eski 04-11-2012, 19:35   #1
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Konya Gevreği

Merhaba,

Sn. hberbul' a ait grissini tarifini denedikten sonra aklıma çay ile birlikte güzel giden, grissiniden daha lezzetli bulduğum ama tarifini bilmediğim Konya gevreği geldi.

Konya gevreği de yağlı ve yağsız, sade, susamlı, kenevir tohumlu v.s çeşitlere sahip. Yağsız olan uzun süreli saklamaya müsait iken yağlı gevreği daha hızlı tükettiğimizde lezzetine vakıf oluyoruz.

Yağsız kenevir tohumlu ve yağlı susamlı çeşitlerini seviyorum.

Aslında elimde nasıl yapıldığına dair bir tarifim yok. Deneme yanılma yoluyla belki benzer birşeyler çıkabilir ama aramızda tarifini bilenler, deneyen ve sonuçtan emin üyeler varsa bizlerle tarifini paylaşmalarını rica ediyorum.

Bu gevreğin yapılışını bilen ve temel olarak kullanılan malzeme, ölçüler ve pişirme detaylarını paylaşacak üye/üyelere teşekkür ederim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön