Konu: Grissini
View Single Post
Eski 02-11-2012, 16:31   #1
hberbul
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Grissini

Bu sabah simitle birlikte grissini yaptım.Kızlarım çok seviyor.Sizinle de paylaşmak istiyorum tarifi.
Sabah acele yaptığım için fotoğrafı en son fırından çıkarınca çektim.Tembelliğime verin...

Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 bardak su, oda sıcaklığında
5 yemek kaşığı zeytinyağı
40 adet

Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, biberiyeyi, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyuve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
3. Büyükçe bir kesme tahtasının üstünün zeytinyağı ile iyice yağlayın.
4. Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirin ve kesme tahtası üzerine alıp 20 cm x 30cm ebatlarında bir dikdörtgenşeklinde merdaneyle açın. Hamurunuzun inceliği ½ cm kalınlığındaolmalı.
5. Hamurun üzerini streçfilm ile kaplayıp 1½ saat ılık bir yerde bekletipiyice mayalanmasını sağlayın.
6. Mayalanan dikdörtgen hamuru keskin bir bıçakla veya pizza kesicisiyle kısa kenarından 2'ye kesin. Aynı hamuru bu kez dikine 1'er cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Herbir hamuru iki ucundan tutarak elinizde hafifçe sallayarak 30cm uzunluğunda (veya tepsinizin boyunda) uzatıp tepsiye yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Eklenen Resimler
 
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön