View Single Post
Eski 01-11-2012, 08:21   #572
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperenim Mesajı Göster
KÖKLENDİRME HORMONU

Bilinen köklendirme hormonu İndol Butirik Asittir. Ama İndol formatlı organik asitlerin çoğu bu alanda kullanıldığı gibi piyasadaki köklendirme hormonlarının çoğu da organik asit karışımlarıdır. Salisilik asitte köklendirme etkisi yüksek bir asittir. Söğüt ( salix ) o yüzden iyi köklenir. Söğüt odunlarını suda ıslatıp 10-15 gün sonra bu suyu kullanırsanız da köklenme başarısı yükselir.

Ama piyasaların henüz tanımadığı bir köklendirme hormonu daha vardır ki Humik Asit . Humik asiti Potasyum Humat formatında kullanmak mümkündür. Ama fiyatı yüksek olduğu için en doğru yol İçeriğinde % 50-60 oranında Humik asit bulunduran LEONARDİT i kullanmaktır. Hem ucuz hem kullandığımız toprağı güzelleştirir. Hem de içerisine diktiğimiz çeliklerde yüksek oranda köklenme meydana getirir.

EN İYİ KÖKLENDİRME %50 LEONARDİT % 50 KIRMIZI TOPRAK KARIŞIMININ ELENMESİYLE OLUŞAN YATAKLARDA OLUR. DENEYİN GÖRÜN.
İyi günler sanırım siz hümik asitler konusunda bilgi sahibisiniz.Elimde agromed marka hümik asit var köklendirme için kullanacaktım baharda.Şimdi de yavaş yavaş kış gelmekte elimde kaktüs çelikleri var bunların kış gelmeden bir an önce köklenmesini istiyorum.Köklü olmasalar kışın çürüyecekler diye korkuyorum.Elimdeki hümik asidi önce belirtilen oranda seyreltip ektiğim toprağa dökmelimiyim **** seyreltilmiş suda beklettikten sonra dikmelimiyim ve kaç dakika bekletmeliyim bilgi verirseniz çok teşekkür ederim.Kalan seyreltilmiş suyu da diğer çiçeklerin saksılarına döksem herhangi bir zararı olur mu.Aslında kaktüslerçabuk köklenen bitkilerdir fakat bu yaz aşırı sıcaklardan **** ektiğim geçirgen ve havadar topraktan mı bilemiyorum bazıları kurudu gitti çürür diye fazla su vermiyorum bu defa da kuruyor.Kaktüs olup da bu çiçekler atlas çiçeği cinsi ince yatsı yapraklı ne yapacağımı şaşırdım.Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön