View Single Post
Eski 29-10-2012, 01:33   #44
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. GÖKHAN BOZKURT,

Merhaba, fotoğrafladığınız fidan oldukça sağlıklı ve yerini sevmiş gibi görünmekte. Benim bahçemde de yetiştirdiğim bir Jackaranda mimosifolia olmasından dolayı kendi gözlemlerim ve tecrübelerim doğrultusunda aklıma ilk etapta gelen kış aylarını da atlatırsa bundan sonrasının daha kolay olacağı yönünde oldu.

Fakat akabinde aklımı çelen düşünce ise, bu ağaç yerine alıştıktan sonra öylesine beklenmedik bir gelişme gösteriyor ki, evinize ve terasa oldukça yakın, hatta bitişik olarak diktiğiniz fidan ileride yer açısından sıkıntı yaşayabilir, bu durum ev açısından ve bitki açısından da olumsuz sonuçlar yaratabilir.

Daha önce fotoğrafladığınız karede neden dikkatimi çekmedi bu durum bilemiyorum ama şu an için yer seçimi konusunda biraz daha mesafeli bir dikim gerçekleşmiş olsaydı demeden geçemedim.

Bilemiyorum fidanın yerini değiştirme gibi bir seçeneğiniz olabilir mi ama belki de budama ve şekil verme yöntemleri ile de binadan uzaklaştırarak bir terbiye yolu da bulunabilir. İkinci seçeneğin sonuçları konusunda emin değilim.

Naçizane fikirlerimi belirtmek istedim.

Saygılarımla.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön