View Single Post
Eski 22-10-2012, 21:14   #32
yalınkat
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-04-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 36
Thumbs down Türkiye'de çok poşet kullanmak adeta prestij göstergesi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak Mesajı Göster
Naylon poşetin pratikliğinin önüne bir şey geçemiyor.
Almanya'da naylon poşet parayla satılıyor.
Mesela tanesi 20- 30 cent.
Ama bu naylon poşetler de oldukça sağlam ve çok kullanımlık.
Böyle bir uygulama kural olursa, birçok kişi poşet almaktan vazgeçer
Adamlar böyle bir çözüm getiriyor.
Darısı bize.
Son derece akıllıca satmak, ama bütün marketlerin ortak bir karar alması gerekir. Ya da buna ilişkin kanun çıkması. Çünkü mevcut durumda ülkemizde poşete kıymak adeta bir üst sınıf göstergesi gibi davranılıyor. Ne kadar lüks manav, o kadar çok poşet. Adamlar nane, dere otu, maydanozu ayrı poşetlere koyup sonra üçünü bir daha poşetliyor. Almak istemeyince de "olur mu abla aşkolsun" falan diyorlar. Öte yandan da tüketicilerin "koskoca marketsiniz utanmadan poşet hesabı yapıyorsunuz" diyor. şaka gibi.

Bundan 13 yıl önce Almanya ya gitmiştim bir toplantı için. Yanımda koca koca takım elbiseli adamlar. Adettendir çoluk çocuğa çikolata şeker vs almak için markete gittik hep birlikte. Normalde poşet duyarlılığı falan vız gelen adamlar o poşetlere 20-30 cent vermemek için bir çaba içine girdiler, hayret edersiniz.

sonuç olarak poşetin pratik bir şey olduğu kesin ,ama ben yine de bu ülkede her gün bir şekilde alışveriş yapan 30 milyon insan olduğunu farzederek, günde bir eksik poşet kullanılsa, bunun yılda yaklaşık 12 milyar poşet edeceğini, bunun kötünün iyisine doğru atılmış ufak da olsa bir adım olacağını düşünmeden edemiyorum.

yalınkat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön