View Single Post
Eski 22-10-2012, 14:34   #14
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Haşim beycim hayırlı olsun. Kebaplar içinde afiyetler diyelim.
Denizli kebap yazınca google' ye görsellerden kebapçı Enver' i seçin ve izleyin, en iyi dersi onda buldum.

Sadelik zenginliktir pirensibiyle yürüdükçe yol almak kolaylaşıyor. Ete tuz dahi serpmedim. Fırın iyice kızdı ve odunlar köz haline geldikten sonra kapağı kapadım bir saat kırkbeş dakikada et oldu. Etin suyu alttaki tepsiye aktı.
Fırını eti çevirmek için en az 4 defa açmışımdır. Tepsiye koyduğum su kısa sürede buharlaştığı için her açışımda su takviyesi yaptım.

Kebap en ufak kusur bulanamayacak şekilde oldu.

Ancak henüz zirveye yol var, bu fırında askıya alınacak şiş düzeneği ile Tokat kebabı dahil bir çok lezzeti yaratabileceğimi hesaplıyorum. Nasip olursa onları da ileride buraya aktarırım.

Son çalışmam, eskiden yumurta koymak için kullanılan tel sepeti ufak tadilat ile fırında kullanmak ve böbrek vb. gibi ufak parça sakatatı kebap etmek üzerine.

Fırınım tevazu bir yana olağanüstü iş yapan bir fırındır. Taş evimi inşa eden köyün ustası bizzat yaptı. Tuğla örümü tamamen yağlı çamur kullanarak ve hiç bir kalıp kullanılmadan yapılmıştır. Dedelerinden gelen hüneri kullanan bu ustaya denk gelmek en büyük şansımdır. Fırının yapımını baştan sona fotoğraflamıştım uygun bir zamanda hepsini sizlere aktaracağım.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen hosseda : 22-10-2012 saat 15:16
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön