View Single Post
Eski 21-10-2012, 19:56   #44
Halil Balaban
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
DEVAM MESAJI
Uğradığım her bakkal, hem benim eski hatırım için, hem de kendi karı için ayçekirdeğini benden almaya başlamıştı. Bir kaç hafta böyle gitti. Diğer satıcılar ayçekirdeği satşının düşmesini araştırırken; benim paketleri raflarda gördüler. İşte
***** VAHŞİ KAPİTALİZM *****
burda yüzünü gösterdi. Bakkalların kendilerine olan borçlarını kullanarak tehtide başladılar. İlk önce bir kısım küçük esnafı geri aldılar. Geri kalan direnebilenlere de "Ayçekirdeğini Balaban'dan alıyorsan diğer çeşitleri de ondan al" diyerek mal vermediler. Bunun üzerine bakkallar teker teker benden vazgeçtiler. Pes etmek istemedim, kaliteyi standarta çekip, çeşidi arttırdım. Benim dökme alış fiyatımın altında paketli mal verdiler. Mecburen kıyıda köşede ki onların mal vermediği müşterilere kaldım. Hesaplarınızı ve projelerinizi ona göre yapın. En az bir ayağınızı yere sağlam basın. Tabi ben bunları dert dökmek için anlatmadım. Kıssadan hisse. Bu son cümle size değildi. Masal okuduğunu sanan olursa diye yazdım. Sevgi ve saygılarımla. Hoşça kalın, dostça kalın gençler.
HALİL BALABAN
Telefonla böyle parça parça oluyor.
Bu arada burada fırtına ve yağmur var. Üstü henüz açık olan bizim seranın iskeletinden bazı elemanlar yıkıldı domatesler, biberler yerde. Bu sezon büyük bozgun. Yaz sezonuna selam olsun.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön