View Single Post
Eski 11-11-2005, 05:42   #1
fggunay
Ağaç
 
Giriş Tarihi: 10-11-2005
Şehir: Acıbadem - İstanbul
Mesajlar: 10
Pachira aquatica (Para ağacı)

selamlar,

bir iki ay öncesine kadar evde baktığım (sadece suladığım seneden seneye bazen toprağını değiştirdiğim) ailemden (babam ve annem) kalan bir iki saksı bitki dışında, zıraat, toprak bitki veya ağaçlar ile hiçbir zaman özel bir merakım olmamıştı. gerçi her zaman bitkileri sevmiş olmama rağmen gidip bir bitki alıp onunla ilgilenmiş değildim.

nasıl oldu bilmiyorum ama yaklaşık iki ay önce içimde bitki yetiştirmek, ağaç dikmek vs. gibi çok kuvvetli duygularla doldum (böyle anlatınca komik oluyor ama aynen durum bu şekilde gelişti). böylelikle bauhaus, praktiker vs. gibi yerlerde ev içinde bakılabilecek bitkilere dikkat etmeye onları incelemeye başladım. amacım evde bakabileceğim ve belki biraz büyükçe (100-150 cm uzunluğunda, ağaca benzer) bir bitki almaktı. çalıştığım yerlerde (şirketlerde) hep bu tip bitkileri ofis ortamlarında görüyordum ve ofiste olabiliyorsa evde de olabilir gibi geliyordu bana. ama bir türlü kendime güvenip de alamadım böyle büyük bir bitki. onun yerine daha küçük bitkilere bakmaya başladım (hiç bir şey bilmeden sadece şekilleri görünüşlerine bakarak değerlendiriyordum). bu durum 10-15 gün öncesine kadar böyle devam etti. hem ağaca benzer bir bitki olsun istiyordum hemde büyük olmasın istiyordum. şans eseri ikea'ya (istanbul'da yeni açılan bir mobiya vs. mağazası) gittiğimde tam belirttiğim şekilde bir bitki gördüm. üzerinde "pachira aquatica" diye yazıyordu. bitki yaklaşık 20 cm'li bir gövde üzerinde ağacı andıran ufak dallardan oluşuyordu ve çok da büyük olmayan yaprakları vardı. küçük bir ağaç gibiydi (saksı üzerindeki boyu yaklaşık 30 cm). bunlardan da 50 - 60 adet vardı (fiyatı ise 4.95 YTL). hemen bir tane aldım. yaklaşık iki haftadır evde duruyor. onu çok sevdim. bu arada da konu ile ilgili olarak okumaya başladım, araştırdım filan. işte buraya düştü yolum. aslında demek ki ben bonsai yetiştirmek istiyormuşum!

böylelikle herkese merhaba.

okuduklarımdan sonra şimdilik sadece bu aldığım bitkiyi yaşatmayı hedefledim, belki müsait bir zaman bulursam uygun bir ağaç türü seçerek başka bir bitki daha yetiştirmeyi düşünüyorum. ama benim gibi bu işlere çok yeni başlamış biri için biraz tecrübe kazanmam, biraz deneme yapmam gerekiyor sanırım.

görüşmek üzere

güney

fggunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön