View Single Post
Eski 11-05-2007, 10:51   #10
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turmeric Mesajı Göster
Fotoğraflarda da görüldüğü gibi güllerimin yapraklarının üstünde siyah, altında da turuncu lekeler oluştu. Nedeni ne olabilir, nasıl tedavi edebilirim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
limon ve turmeric
Sorunsuz gül yetiştirmek tam anlamıyla mümkündür desem yalan olur. Ticari gül yetiştiriciliğinde bile sorunlar olmaktadır. Sonuçta bir canlı ile uğraşıyorsunuz, canlılarda sorun hiçbir zaman bitmez.

Bu tip hava sporu ile yayılan hastalıklarda koruyucu ilaçlamalar yapılabilir. Koruyucu ilaçlamalarda ise Kükürt tercih edilirse hem pas hemde külleme önlenmiş olur. Ama sadece kükürt yeterli gelmiyor. Yanısıra Bakırlı bileşiklerin kullanılması da (Bakır oxyklorür, Bakır hidroksit veya Bakır sülfat gibi) daha farklı yaprak hastalıklarının önlenmesine yardımcı olacaktır.

Kükürt ve Bakır karıştırılmayacağı için kıyı şeridinde baharla birlikte, karasal iklimin hakim olduğu yerlerde yapraklanma başlangıcından itibaren önce kükürt, bir hafta sonra bakır olacak şekilde 15 günde bir ilaçlama yapılırsa güller daha sağlıklı kalacaktır. Kükürtün maliyeti çok düşüktür, Bakırlı bileşiklerden ise en ucuzu tercih edilebilir. Kesenize fazla yük olmadan bu sorunları aşabilirsiniz.

turmeric,
Sizin gül için şu aşamada yapacak fazla bişey kalmamış. Gül pası hastalığı o yaprakta çok yoğun görülüyor. Ancak hastalık daha fazla ilerlemesin, bu aşamada ne yapılabilir derseniz;

Pas belirtisi görülen tüm yaprakları kopartıp uzak biryere atın, **** imha edin. Sonra da en güzeli Propineb etkili maddeli ilaçlardan bir tanesini kullanmanız. Ben Bayer'in Antracol WP 70'ini öneririm. Fiyatını bilmiyorum. Uygun gelmez ise muadilini de kullanabilirsiniz. O da uygun gelmez ise
Captan, Mancozeb, Oxycarboxin etkili maddeli herhangi bir fungusiti kullanabilirsiniz.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön