View Single Post
Eski 16-10-2012, 18:13   #94
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Kuzu Mesajı Göster
Bu konuyla alakalı önemli bir adres buldum çoğu kaktüs sukkulentin minimum sıcaklık dereceleri ve kışın bakım hakkında bilgiler var burada dediğine göre kışın bitkinin sıcaklık isteklerine bağlı olarak düşük sıcaklık isteklerine dayanabilen türleri ısıtılmayan bir odada ışık önemli olmadan kışlatabilirsiniz 13 derece ve üstü minimum sıcaklıkları olanları ısıtılan bir odada, yine 7 dereceye kadar minimum sıcaklıkları olanları sıcak bir yerde ve bu derecelerin altında olanları ise serin ısıtılmayan bir yerde kışlatabiliriz, Önemli olan bu devrede bitkileri kuru tutmak.
Wintertime Cactus e Dintorni: il sito per appassionati di Piante Grasse
Emre Bey öncelikle bu faydalı bilgiler için teşekkürler fakat mesajınızı anlamıyorum. Noktalama harflerini kullanır, paragraflama yaparsanız anlamak için mesajı defalarca okumamıza gerek kalmaz.

Aşağıdaki şekli ile daha açıklayıcı oldu sanırım.

"Bu konuyla alakalı önemli bir adres buldum. Çoğu kaktüs ve sukulentin minimum sıcaklık dereceleri ve kış bakımı hakkında bilgiler var burada.

Dediğine göre; kışın bitkinin sıcaklık isteklerine bağlı olarak düşük sıcaklığa dayanabilen türleri ısıtılmayan bir odada, ışık önemli olmadan kışlatabilirsiniz.

* 13 derece ve üstü sıcaklığa dayanabilen türleri ısıtılan odada,
* 7 dereceye kadar dayanabilen türleri sıcak bir yerde
* Bu derecelerin altındaki hava şartlarına dayanan türleri ise serin, ısıtılmayan bir ortamda kışlatabilirsiniz.

Önemli olan bu devrede bitkiyi kuru tutmak..."

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön