View Single Post
Eski 15-10-2012, 23:32   #28
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar efendim,

Duvarlarda rutubet görünüyor, resimler yanıltmadı ise beni.

Sayın Nuri Murvet hocamız ve diğer arkadaşlarımız teşhisi koydular)).

Su birikintisi olan yere konan malzeme ne olursa olsun su birikmesine çözüm olmaz, drenaj dışında çözüm yok bence.

İngiltere' ye kadar, nerdeyse bilinen tüm dünyanın heykel ihtiyacını karşılayan koca sanât merkezi/okulu/ekolü battı/yok oldu.(zengin ülke olduğundan sık sık talan/yağma da edilirdi). Batık gemilerideki heykellerin çoğu bu medeniyetten gönderilmedir.

Aphrodisias/Nazilli; Aslında gladyatör filminin yaşanmış olması gereken şehir. O şehirdeki yarışmalara her hangi bir devleti davet etmemek, o ülke için ceza mahiyetinde idi. Ve kısa zaman da imparatorluğun her hangi bir askeri müdahalesine gerek kalmadan, o ülke halkı yöneticileri tahttan/yönetimden alaşağı ediveriyorlardı.

Böyle bir medeniyet battı sudan sebeble.

Başlardan okuyun lütfen, güzel öneri ve uygulamalar var efendim. Bahçenizin konumuna göre farklı drenaj seçeneklerini de araştırınız lütfen.

Sağlıkta kalın, kolay gelsin inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Büyük araştırmacı ve bu şehrin kalıntılarını öğrencilik yıllarından beri kafasına takıp, sadece kendi bulduğu sponsorlar ile ortaya çıkaran Nihat Erim hocamıza bu vesile ile ALLAH 'tan rahmet dileriz, amacı ve hizmeti bol bir kimse idi. Fotoğraf sanatçısı Ara Güler ' in çektiği fotoğraflar sayesinde tam yerini bulmuştur, teşekkürler ve uzun sağlıklı ömürler kendilerine.

Bir kazı hikayesi;

Afrodisyas 'ta havuzun yeri tesbit ediliyor. Boyunu bulmak için 25 metre ara verilip tekrar kazılıyor, havuz devam etmekte. 2 .nci bir 25 metre..havuz hala devan etmekte. Tam yüz metrelik havuz imiş. Mükemmel bir sıcak ve soğuklama sistemi var imiş banyolarında. Kazıların daha 100 yıl süreceği sanılıyor. O kadar büyük bir medeniyet.


Düzenleyen mrduran : 15-10-2012 saat 23:49 Neden: son paragraf ilave..biraz uzun oldu.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön