View Single Post
Eski 15-10-2012, 22:32   #15
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhaba efendim,

Biz devamlı yaparız, hele kızım müptelâsı.

Taş gibi kurutuyoruz, memleket itibari ile kuru kavun çekirdeği de, ayçekirdeği gibi çıtlatmak için de kullanılır bizde.
Kemeraltı çarşısında sübye ve demirhindi şerbeti satan bir amcadan içerdik eskiden.

İnternetten tarifini okuyup, 4-5 senedir yapmaya başladık. Özlem giderdik, aileme tanıştırdım bu lezzeti, kızım bayıldı. Bir bakıyorum mutfakta rondo ile sübye şerbeti yapıyor ve bekletmeden hemen içiyor, süzmüyor bile)).

Aslında buzdolabında 2 saat kadar bekletmek gerek, lezzet ve aroma için.

Yapmayanlar denesin, 5 dakika bile uğraşılmıyor.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön