View Single Post
Eski 15-10-2012, 18:11   #3
koyu yesil
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-01-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 50
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sincom Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar...
Önce kendimi tanıtayım Yaşım 25..Gıda mühendisliği 2011 mezunuyum. Askerden temmuzda geldim ve bir işe girdim ama iş pek istediğim gibi olmadı ayrıldım..Sonra burda bi abimle beraber ne iş kursak diye düşünürken önceden beri hevesili olduğum ama kurmak için maddi ve manevi kaynağım olmayan sera işini düşündük ki bizim burada sera üzerine antalya gibi olmasada topraksız ortamda domates yetiştiren büyük işletmeler var..

Bu iş için hem sermaye hemde bilgi lazım bizde ikiside yoktu.Sadece nişanlım 2 yıllık seracılık mezunu ve 2 yıl domatesde deneyimi var onun haricinde bi bilgi tecrübe yok... Herneyse ben maddi kaynak bulmak için baya bi uğraştım kaç kişiyle görüştüm hatta en son kaymakamlığa gittim ama olmadı destek alamadım..Herşeyde vardır bi hayır derler şuan ******* almamışım diyorum sıfır tecrübeyle olcak iş olmadığını daha başlamadan öğrendim sayılır..


Şuan küçücük bir sera kuruyorum 6 m^2 baya küçük. bu serada hem azda olsa tecrübe sahibi olucam hemde burada çilek yetişirmi yetişmezmi yetişirse nasıl olur kazanç/maliyet onu öğrenmiş olucam bu sene..Eğer işler yolunda giderse seneyede Allah nasip ederse bi şekilde ticari amaçlı kurarız inşallah ama şuan bi denemem lazım

Deneme seramın malzemelerinin bir kısmını aldım bir kısmı yolda en kısa zamanda fotoğraflarınıda paylaşacağım...Başta kudret hocam ve bilgisine tecrübesine danıştığım ve danışacağım kişilere çok teşekür ediyorum..

Forumdada tecrübeli arkadaşların anbean desteğine önerisine görüşüne açığım...

Allah işimi ve işlerinizi rast getirsin kolay gelsin.
Salihli 'li misin?
Oralarda camarosa cinsi cilek yetistirildigini biliyorum.
Allah yar ve yardimcin olsun...

koyu yesil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön