Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 10-05-2007, 19:07   #6
Billur Korkmaz
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Reçel ve turşu yapmak en büyük hobim diyebilirim, bu güne dek her meyveden reçel yaptım ve başarılı oldum.. Ne çok koyu kıvamlı ne de su gibi, tam kararında reçellerim.. Ancak son iki yıldır çilek reçelinde başarısız addediyorum kendimi, zira meyveler haşat, kıvamı su gibi oluyor ve üzülüyorum.. Reçeller içinde en çok "Çilek Reçeli" ni seviyorum ve işte yine zamanı geldi.. İlgilenen arkadaşlar acaba kendi usüllerini tarif edebilirler mi ?..
Benim usülümde 1kg çileğe 3 subardağı tozşeker ( 750 gr.) serpip ateşe koyuyorum, 1 saat kadar çok harlı olmayan ateşte pişirdikten sonra 1 limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatıp çıkartıyorum..
Teşekkürler..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön