View Single Post
Eski 14-10-2012, 17:10   #2
kozel
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
Konu hakkında daha detaylı bir şeyler yazılana kadar ben bir ön bilgi vereyim. Bu bağlantıda azot döngüsü şematik olarak anlatılmış.

Balıklarınızın atıkları NO3 e dönüşene kadar bitkilerinize fayda etmeyecek. Bu yüzden nitrifikasyon bakterileri oluşana kadar bir süre geçmeli. Dolayısıyla sistemi kurduktan sonra bitkileri eklemeden bir süre( tam doyuma ulaşması 2 ay alıyor. ) çalıştırmanız lazım veya bitkilerle başlayacaksanız başlangıçta normal su kullanıyormuşsunuz gibi besin çözeltisi ekleyebilirsiniz.

Bu bakteriler oluştuğunda bitkiniz için gerekli olan N P K ve daha bir çok mineral temin edilmiş olacak. Eksik olan mineralleri( demir gibi ) dışardan eklemeniz gerekecek.

Bu arada akvaryumun ışık almaması lazım, aksi halde çok fazla alg sorununuz olur. Marulda yüksek ışık miktarına gerek yok, hobi amaçlı olduğundan t5 yeterli olur.

Hava motoru zaten olmazsa olmazlardan. Yalnız derinlik çok az gibi. 30 cm lik bir derinlik önerilir genelde.

Bu arada balıkların nitrat ya da amonyağa ihtiyaçlar yok. Hatta amonyak belli bir seviyenin üstünde balıklar için ölümcül. Nitrat ise bitkiler için gerekli. Yani bakmanız gereken şey amonyak miktarının az olması ve nitrat miktarının istenen düzeyde olması. Bunun için kullanılan kitlerde istenen değerlere ait renkler yazılıdır.

Aslında konu ile ilgili çok fazla ayrıntı var. İngilizceniz ve torrentiniz varsa size döküman önerebilirim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

kozel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön