Bana çok pratik gelen, eşimin teyzesinden öğrendiğim tarifi paylaşmak istiyorum. Ben sıvı yağ olarak genelde zeytinyağı-fındık yağı karışımını kullanıyorum ama dilediğiniz sıvı yağ ile de olur.
Peynirli Poğaça
Malzemeler;
1 yumurta (Beyazı hamura konulacak, sarısı üstü için ayrılacak)
1 çay bardağı (küçük,klasik çay bardaklarından) yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı-fındık yağı karışımı)
1 tatlı kaşığı sirke
2 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Az miktarda tuz (peynir çok tuzlu ise hamuruna hiç tuz koymam)
Peynir (beyaz peynir- kaşar peyniri karışımı)
Peynir haricindeki tüm malzemeler yoğurularak yumuşak, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edilir. İstenilen büyüklükte koparılarak içine peynir harcı konulup kapatılır. Yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dizilir, üstlerine yumurta sarısı sürülür. istenirse çörek otu serpilir. Önceden 175 dereceye getirilmiş fırında 30 dakika kadar, üstleri kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyetle yenir