View Single Post
Eski 11-10-2012, 18:34   #26
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Sevgili loveforlife, biz de süt + su karışımı ile yoğurduk. 20 kg.un kullandık, açmak için de ayrı un. Avuç dolusu una 1.5 yumurta hesabı yapıldı.

Açılan her hamur önce sıcak su dolu bir kabın üzerine konan saç üzerinde pişirildi. Daha sonra yedişer yedişer konularak şerit halinde, sonra da ince ince kesildi.

Ben bazen makarna gibi sıcak su ile pişiriyorum ve süzüyorum (tembel işi). Bazen de önce az bir tereyağ eritip, erişteleri biraz kavuruyorum. Yanımdada sıcak su veya etsuyu-tavuk suyu olur. Azar azar yedire yedire pişiririm. Bu durumda süzme olmaz tabii.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön