View Single Post
Eski 11-10-2012, 17:14   #25
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Ellerinize, emeklerinize sağlık!

Güler Ablacığım, biz göçmeniz. Biz de yaparız erişte ama bizimkinin farkı su yerine sütle yoğuruyoruz. Yumurtaların büyüklüğüne göre değişiyor ama 1 litre süt için ortalama 12-13 tane yumurta kırıyoruz. Pişirirken de kavurarak pişiririz tereyağı ile. Bazı kişilerin makarna gibi süzerek pişirdiğini görüyorum zaman zaman. O zaman aynı lezzetin olması mümkün olmaz bence. Uçup giden vitamin de cabası

Saçaklıyı da yaparız. Hatta ben saçaklıyı muhacirlerin geleneksel yemeklerindendir diye biliyorum. O suyla yoğurulur. Erişte gibi çok yumurta da konmaz hamuruna. Ama gerçekten denenmeye değer ayrı bir lezzet çıkar sonuçta ortaya.

Bir de sömbelek vardır ki!!!! O da az yumurta (1 tane yeterli) ve suyla yoğurulur. Sonra geniş geniş kesilir. Oklavaya dolanarak kolay bir kesme yöntemi vardır. unları silkelenerek kaynar suya atılır. Sonra çıkartılıp soğuk sudan geçirilir. Tulum peyniriyle harmanlanıp tavaya yayılır. Ocak üzerinde çevrile çevrile kızartılır. Bir tarafı kızarınca kapak yardımıyla çevrilerek diğer yönünün kızarması sağlanır. Tulum peynirleri bir güzel de erir..... Hele ki ocak varsa, kara tavada muhteşem bir tat ortaya çıkar. Of ki ne of!!!

Eklenen Resimler
 
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön