View Single Post
Eski 11-10-2012, 14:38   #37
cello
Ağaç Dostu
 
cello's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2006
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeteren Mesajı Göster
Bir gün insanlar cichlidlerin akvaryuma uygun balık olmadığını anlayacaktır.
Cichlid ailesi çok geniştir. Akvaryuma uygun balıklar içlerinde mevcuttur, asıl olan hobicinin akvaryumuna uygun balığı almamasıdır. (bilgisizlik ve/veya yanlış yönlendirme ile) Discus, Melek, ramirezi gibi Amerikan türleri akvaryumlarda çok rahat barındırılabilir. Tanganyika cüceleri ile Leptosomalar beraber düşünülebilir. Burada çok büyüyen, bölgeci, aşırı agresif türlerin özel akvaryumlarda ve benzer türlerle beslenmesi gerektiğini belirtmeliyim. (Çoğu Malawi, Amerikan Zebra, Tilapia vb)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kryon Mesajı Göster
- Ağabey balık alacağım ne alayım?
- Sana "çiklet" verelim
- Bunlar dayanıklı mıdır?
- Tabii üzerine bassan bir şey olmaz!
-50 lt akvaryumum var kaç tane alayım?
- 10-12 tane vereyim...
Altına imzamı atarım. Aynen bu şekilde olaylar var. Burada hobicinin bilgisizliği, satıcının ard niyetiyle ortaya facia çıkıyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız Mesajı Göster
…yeterince büyüdüklerini düşünerek diğerlerinin yanına almayın sakın. İlk resimdeki yavruların gelişimleri çok güzeldi. Büyüklerin yanına koydum yok oldu. Şimdi üç tane yavrum var sağlam kalan ( Çoğu yolculuk sırsında öldü). Birisi erkek ikisi dişi. Dokuz aylık oldular. Şimdi bunların yavrulaması doğru olur mu? Kardeşler ya o bakımdan soruyorum.
Aynı akvaryumda uzun süre aynı balıklar ve yavrularının yavruları ile devam etmek sakat bireylere neden olabiliyor. Ancak şu an için çok sorun olmayacaktır. Yavruları akvaryuma alırken bir miktar rafyayı kıvırarak akvaryuma koymak yaşama şanslarını arttırır.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön