Kendi yetiştirdiğim Turk’s Turban kabaklarından birininin yemeğini yaptım. Kabağın çapı 25 cm.
Tarifi Internetten aldım.
Kabağın bombe kısmını kesiniz ve hem kabağın, hem de bombe kısmının içindeki çekirdekleri ve gevşek kısımları bir kaşık yardımıyla kazıyarak çıkarınız. Kabağın kendi etli kısmını kazımayacaksınız.
Kabağın ve bombesinin dışına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürünüz ve bombesini de kapatıp alüminyum folyoya sararak önceden 190 dereceye ısıttığınız fırında bir saat pişiriniz. Kabağın körpeliğine göre bu süre biraz daha uzun veya kısa olabilir.
Bir baş iri soğanı az bir zeytinyağında sote ediniz ve üzerine fındık büyüklüğünde doğranmış 100 gram kadar kurumuş ekmek kabuğu katarak bir iki dakika daha sote ediniz.
Fırından aldığınız kabağın ve bombesinin içinin etli kısımlarını bir kaşık yardımıyla kabuğu zedelemeyecek kadar kazıyınız ve soğan ve ekmek kabuğuna ilave ederek bir kaç dakika da bu şekilde sote ediniz. Hepsinin üstüne 200 gram krema ilave ediniz ve kısık ateşte 1-2 dakika iyice karıştırınız. İnternetteki tarifte olmamakla beraber ben bir su bardağı dolusu mısır gevreği ilave ettim ve onu da karıştırdım. Bu karışıma ağız tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız bu karışımı kabağa doldurunuz. Bombe kısmını atabilirsiniz. Kabağın üstüne 100 gram kaşar rendeleyiniz ve bu defa alüninyum folyo olmadan 190 derece sıcaklığındaki fırında 15 dakika daha pişiriniz.
Afiyet olsun.
Ben ve eşim beğenerek yedik.
