View Single Post
Eski 08-10-2012, 21:40   #8
kozel
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
85 gram ürün satmak bence alay etmek gibi. Bence 200-250 gram mantıklı bir ölçü. Kastettiğim şey o firma o ürünü 0.5-0.7 bandından verebiliyorsa 200 gram ürünü marketlerin 1 liradan aşağı almaması lazım sanki.

Satış işini çok güzel çözmüşsünüz bence. Pazarcıya satmak maliyet anlamında çok mantıklı. Bu 20 dönüm gibi bir ölçekte yapılabilse büyük firmalar dışında kimse marketlere satmaya çalışmazdı sanırım.

Bu arada ilgimi çeken bir şey var. Türkiye'de anahtar teslim sera yapan firma sitelerinde su kültürü üstüne bir şey göremedim. Hep katı ortam kültürü örnekleri vardı. Su kültürü üstüne anahtar teslim olmasa da yüksek teknolojili sera kurulumu yapan bildiğiniz firmalar var mı acaba? Aslında anahtar teslim yaptırmayı düşünmüyorum ama böyle işler yapan firmalar varsa kendim yaparken de malzeme teminim daha kolay olabilir diye düşündüm.

Bir de ufak tefek olduğu için yüzeysel fizibilitelerde göremediğimiz ama toplayınca fazlaca olan masraflar olsa gerek. Kendi tecrübelerinizden bu tarz masraflardan bahsedebilirseniz eminim ben ve benim gibi bir çok arkadaş faydalanacaktır.

kozel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön