View Single Post
Eski 09-05-2007, 09:55   #7
biber2007
attoppittapmiiina
 
Giriş Tarihi: 06-04-2007
Şehir: KUŞADASI(AYDIN)-İZMİR
Mesajlar: 47
Thumbs down Bahçe Islahı ve Düzenlemesi ?

3 yıl evvel yerleştiğim evimin bahçesi aşağı yukarı 50 m2 kadar.
Bu alanda 1 incir (3 metre kadar çok güzel meyve veriyor) 2 zeytin (2 Metre kadar) 2 Asma ve de 1 Erik ağacı (60 cm kadar) var.

Bahçemin yüzeyine zamanında ev sahipleri bahçe toprağı attırıp çim ekmeye çalışmışlar ama özel bir sebepten dolayı yarım kalmış dolayısı ile yüzeyin yarısı çim yarısı yabani ot ve kısmen kurak durumda ben burayı tekrar ıslah etmek istedim takdir edersiniz çimler çok uzamasada yabani otlar uzuyor ve her sene gelişerek çoğalıyorlar (daha fena haller olmadan müdahale etmek gerek).

Bahçemin bu durumunda,
1- Yüzeyini tamamen çapalayıp yeniden çimlendirmemi yoksa sadece çimin tutmadığı yabancı otların kapladığı ve kurak bölgelerde mi çalışma yapmalıyım?

2- Bahçenin bir kısmı ağaçlardan dolayı gölgeli diğer kısmı çok güneşli ayrı ayrı çim tohumları mı almalıyım?, eğer almam gerekirse bu farklılıklar sorun yaratır mı? (sulama, şekil ve kesme zamanı açısından,)

3- Kurak kesimler neredeyse taşlaşmış, yabani otlar oldukça sık köklenmesi çok zor oluyor e birini tutsam insanlara iş yaptırmak çok zor bu bakımdan pratik olarak bir şeyler önerebilir misiniz, (mesela toprağı ıslakken mi çapalamak daha kolay yoksa kuru iken mi, yabani otları köklemesem sadece toprağın üstünden kessem yeterli mi ? sanmıyorum ama!!!)

4- İlaç önerisi olmazsa sevinirim nitekim bahçeyi sadece çim alan olarak değil sebze yetiştirmede de kullanmak istiyorum dolayısı ile ilaçsız bir toprağım olsun istiyorum.

biber2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön