View Single Post
Eski 04-10-2012, 13:39   #324
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Merhaba sayın mmanager, öncelikle geç yanıtım için özür dilerim. Uzun bir süredir bilgisayarımdan uzaktaydım ve siteye malesef giremedim.

Tohumları ektiniz mi bilmiyorum ama ben yine de size yanıt vermek istedim. Adana sıcak bir iklim avantajlarınız bana göre daha fazladır. Çimlenme için sıcak hava olumlu bir etken; toprak nemli olduğu sürece ısınıp tohumları kolaylıkla patlatıyor ama nemle sıcalık bir arada olunca hastalıklara karşı dikkat etmeniz gerekebilir. Humik asit ben hiç kullanmadım bu nedenle ezbere birşey söylemek istemem.

Toprak karışımında perliti ve cocopeati ben birlikte kullanmıyorum. İki malzeme de su tuttuğundan aşırı nemli bir ortamda yeni filzler bence sağlıklı gelişmiyor. Ben toprağa bir miktar Cocopeat, bir miktar da akvaryum taşı katarak çimlendirdim tohumlarımı.

Mantar hastalığı sıcak iklimlerde daha sık rastlanan bir sorun, bu nedenle toprak yüzeyinde pamuksu bir oluşum izlerseniz sulandırılmış bir fungusit ile spreyleme yaparak filizleri korumuş olursunuz. Çimlenme başladıktan sonra filizler son derece hassas oluyor bu nedenle direkt güneş ışığından korumanızı tavsiye ederim. Gövde biraz belirginleştikçe gövde rengi bize yol gösteriyor. Canlı yeşil bir gövde yeterli ışığı alıyor anlamına geliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi günler Selen Hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Zaten ben de bu cevabı yeni okudum o kadar çok sayfa var ki bende de o kadar çok merak olduğundan bazı sayfaları unutabiliyorum.Adana sıcağında tohumlar kavrulur veya pişer gibi düşünerek bu günleri beklemiştim zira 39 -40 derecede bazı bitkiler ya gelişimini durduruyor ya da ölüyor diye korkmuştum.Atlas tohumları ışıkla çimleniyor diye okumuştum şimdi burada saat 6.00 gibi hava aydınlanıyor ve 6-30 gibi kararıyorsa bu ışık yeterli olur mu akşam bir kaç saat de gün ışığı ampüllerle yapay takviye yapmaya gerek var mı .Ayrıca yabancı bir sitede ekilecek toprak karışımını sterilize etmek için fırında 30-40 dakika ısıtmak gerekiryazıyordu ya da kaynar su döküp soğutarak sterilize edilebilir diyordu.Sizce hangisi daha uygun olur bilgi verirseniz çok teşekkür ederim....Saygılarımla

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön