View Single Post
Eski 03-10-2012, 08:51   #7
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hazeyn
kardeş tutar tutmasına da, garanti olsun istiyorsan dalların üzerindeki küçük dalcıkları tamamen temizle yani sinek kaydı tıraş yapmalısın, onlar risk, enerjiyi boşa aktarma, bu şekilde çok daha fazla dallanma olur, ben kendimden biliyorum.kolay gelsin.
Hüseyin hocam
O ufak dalcıklar zaten tamamen kuru, ellediğin an kırılıyor. Zaten fotoğrafı çektiğim günün akşamı o ufak dalcıkları parmaklarımla aldım tamamen.
Teşekkür ederim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin
Sakaki bu adayın çok güzelmiş bayıldım. Bu aday benim olsa kesinlikle yatık tarz yapmayı düşünürdüm. Diğer gövdeleri değer diye düşünürsem havai köklendirme ile ayrıca alırdım.
Teşekkür ederim Tekin hocam, beğenmene sevindim. Ağacı yakından incelediğinizde alternatif birçok tarza yatkın olduğu bir gerçek. Sanırım aklımda 3 farklı tarz var, sizinkiyle birlikte 4 oldu. Önümüzdeki ilkbahara değerlendireceğim. Ancak fotoğrafta yanıltıcı 2 husus var: 1) Fotoğrafı biraz tepeden çektiğim için ağacın boyu ve büyüklüğü biraz daha küçük görünüyor, 2) Yine aynı nedenden ötürü dalların hareketi tam anlaşılmamış. Önümüzdeki günlerde veya haftalarda daha sağlıklı bir fotoğrafını alacağım.

Çizim için de ayrıca elinize sağlık! Teşekkürler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot
ağacı almanızla tekrar saksıya ekme arasında ne kadar zaman olduğuda önemli. eğer 24 saatin altındaysa sorun yok demektir.
Sn badrobot,

Bu konuya özellikle titizlik gösterdim. Ağacın topraktan çıkması ile tekrar saksıya girmesi arasında geçen süre yaklaşık 4 saat. Ancak bu süre zarfında herhangi bir riskten kaçınmak amacıyla köklerini devamlı nemli tuttum. Yani saksılanana kadar köklerin de kurumamasına özen gösterdim.

Ağaç şu an kendini toparlayana kadar gölge bir yerde beklemede. Sanırım birkaç hafta içinde sonucu görürürüz.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön