View Single Post
Eski 01-10-2012, 16:28   #3
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815


Saksının yan duvarlarını yaparken, sırayla kattığınız harç parçalarının birbirine iyice yapışması için harcı yan duvarlara doğru değişik yönlerde bastırınız. Saksının yan duvarları istediğiniz yüksekliğe ulaşınca, yüzeyin tamamını parmaklarınızla veya avucunuzla düzleyiniz (eğer harç çok kuru halde ise, harcın üzerine fısfısla biraz su püskürtünüz).

Son olarak, saksının taban kısmında, drenaj için büyük delikler ve ağacın köklerini sabitlemede kullanacağınız telleri geçirmek için küçük delikler açınız. Bu delikleri açmak için, şişe kapaklarını veya büyüklüğü uygun benzer kapak ve kapları kullanabilirsiniz.

Saksının kalıptan çıkarılması

Harcın yeterince sertleştiğinden ve hazır olduğundan emin olduğunuzda saksınızı kalıptan çıkarınız. Saksınızı harç yeterince kurumadan çıkartırsanız, daha sonradan saksınızda çatlaklar oluşabilir veya ayakları tabandan çıkabilir.

Benim hazırladığım saksılar 50C’de 3 gün boyunca kalıpta bekletildiler ve bu şekilde hepsi de kolayca kalıptan çıktı. Ortam sıcaklığının daha yüksek olması kuruma süresinin de daha kısa olmasını sağlayacaktır.



Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön