View Single Post
Eski 27-09-2012, 08:47   #191
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Başlarken

1: araziyi satın alacaksanız toprak tahlili yapılmadan asla almayın. iz elementler dahil olsun tahlile, iz elementsiz tahlil pek yararlı olmayacaktır. tahlil yapan laboratuvara mutlaka ne dikeceğinizi söyleyin ve uygun gübreleme programını talep edin

2: bölgenize uygun çeşit için mutlaka araştırma yapın araştırmanızda asla fidan satıcılarının sizi etkilemesine izin vermeyin onlar ellerindeki fidanı size empoze etmeye çalışacaklardır.( bölgenizde kurulu bahçeleri gezin sahipleri ile görüşün)

3: fidan çukurlarınızı mutlaka derin ve geniş açın. çukurları kapattıktan sonra dikimi hemen yapacaksanız en az 20- 30 cm yüksek doldurun fidanı öyle dikin mutlaka oturma olacak sonradan aşı noktaları toprak altında kalmasın.

4: çiftlik gübresi kullanacaksanız mutlaka iyi yanmış olmasına dikkat edin, yanmamış gübre kurtcukların ve hastalıkların üremesine sebep olur buda fidanlarınızın köküne zarar verir. elinizdeki gübre yanmamışsa asla kullanmayın bırakın bir kenarda yansın sonradan fidan çevresine serer toprakla karıştırırsınız.

5: dikim sırasında size verilecek olan fidan çukuru hazırlığı gübreleme listesindeki tüm gübrelerin yarısını fidan çukuruna karıştırın, diğer yarısını fidan dikiminden sonraki üçüncü veya dördüncü sulama suyundan sonraki sulama sularına karıştırarak damlama ile ağaç diplerine verin. köklerin sizin toprağa karıştırdığınız gübreye ulaşması uzun süreceğinden siz onlara damlama ile iletin. kalan kısmı en az dört sulamada verilecek şekilde paylaştırın.

6: damlama ile gübre verirken önce en az 15-20 dakkika sadece su verin toprak ıslansın sonra gübre dozlamaya başlayın gübreden sonra tekrar en az 15 dakkika su aksın hem damlama gözlerinizi temizler hemde gübreyi toprağın altına iter

en önemlisi: Alacağınız veya kendinize ait tarlada su olup olmadığı asla ve asla taşıma suyla hallederim düşüncesi ile yola çıkmayınız.. ilerde size yük gelir sulamayı aksatırsanız onca emeğe ve paraya yazık edersiniz.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön