View Single Post
Eski 26-09-2012, 20:39   #15
missmenas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Sevgili Selis,
İzmir toplantımızdan edinmiş olduğunuz Tricolor yerli sidir. Arasındaki farkı merak ettiğinizi görüyorum. Hiçbir farkı yoktur yerlisiyle veya yurtdışından edindiğimiz tricolorla.
Sevgili Kaktüs çok mantıklı teknik olarak bilimsel açıklamasını yapmış doğrudur.
Hoyalarda variegate türlerde aslına dönüp tamemen yeşil yaprak çıkartmaya başladığında, büyüme hızındaki hakimiyeti yeşil yapraklar devralıyor. Bu durumda bu yeşil sürgünleri bu variegate türlerimizde çelikleme yöntemiyle uzaklaştırmamız gerekiyor.
Aldığımız yeşil yapraklı sürgünlerde nadirende olsa yine variegated sürgünler çıkabiliyor.

Önemli olan bir konuda, Hoyalarımızın aldığı güneş ışığı ve besin takviyesiyle yapraklarda ve çiçeklerde değişiklikler olabiliyor açık ve koyu olarak.
doğru gün ışığı ve ısıda çiçek renklerinde koyuluk oluyor. Az gün ışığı ve az besin almış aynı türdeki hoyada daha açık renkte çiçekler elde edilebiliyor.
Dolasısiyle paul beyden edindiğimiz Hoya carnosa tricolorla yerlisin arasında hiçbir farklılık yoktur.
Çiçek renklerindeki ve yapraklardaki farklı görünüm, sadece Sizin bakım detaylarınızda gizlidir.

Açık alanda yetiştirilen Hoyaların yaprakları daha açık ve daha sert görünümlü oluyor. Ev ortamında yetiştirilense daha nazik faklı renklerde farklı bir türmüş gibi bizleri yanıltabiliyor.
Umarım sorunuza aldığınız farklı cevaplar, kafanızdaki soru işaretine cevap bulabilmiş olmanız dileğiyle, başarılı bir köklenme sürecinde kıyaslama yapabilirsiniz.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön