View Single Post
Eski 26-09-2012, 16:19   #158
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Evet su içine suda eriyebilir özel terkipli bir gübre karıştırılıyor. Bitkinin tüm ihtiyaçları suda erimiş halde hazır oluyor. Besin kiti denen şey.


Ben bu siteyi bulduğumda sadece topraksız tarım başlıklarını değil tüm içeriği günlerce incelemiştim. Bir çok başka site mevcut olsa da burası daha açıklayıcı daha doğal ve daha gerçekci gelmişti.

Mesela internetin bir yerinde bulduğunuz bir bilginin doğruluğundan tam olarak emin olamazsınız. gösterdiği kaynağa veya yazıyı koyanın ifadesine güvenemezsiniz. Wikipediadan bile yanlış bilgi edinmek mümkündür. Bir üniversite hocasının koyduğu yazının doğru bilgiyi içerip içermediği bile bazen ilave araştırma gerektirebilir. Konulan bilgi bir çok alıntılama ve deformasyon geçirmiş olabilir.

Burada ise direk kişiler kendi tecrübelerini, yani birinci ağızdan kendi tecrübelerini , bir paylaşma ihtiyacı, bir iletişim ihtiyacı üzerine yazmışlardır.

Kimse kişisel tatmin için saksıda yetiştirdiği domatesin hikayesini kullanmaz !

Hele ki topraksız tarım denemeleri üzerinden oturup internette ahkam kesmez.

Kedisinin karın ağrısını internet üzerinden kişisel tatminine alet etmez.

Burada okunanlar doğal hayattan şeylerdir ve genellikle yüzde yüz samimidir. Üstelik verilen bilgiyi bir diğerinin verdiği bilgi ile test etmek ve ya teyit etmek aynı site aynı başlık altında mümkündür. Bu bakımdan aşırı kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat anlık iletişimi daha çok seven, msn türü iletişimlere daha fazla alışmış olan ve üstelik yeterince meraklı olmayan birleri mutlaka çıkacaktır.

Öte yandan yeni giren birine site gerçekten çok uçsuz bucaksız gelebilir. nereyi taryacağına, merak ettiği bilginin nerelerde bulunabileceğine karar vermeyip ürkmüş de olabilir. Biraz anlayış her zaman iyidir. En azından herkesin bir kereliğine kolayına kaçma şansı olmalı.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön